Hiteles SSL / TLS tanúsítvány

sslcert

Az SSL (és a TLS) protokoll a webes titkosítás eszköze. A felhasználók és egy webszerver közötti kommunikáció az SSL segítségével tehető biztonságossá, segítségével megakadályozható a bizalmas adatok (pl. jelszavak, bankkártyaszámok) lehallgatása.

SSL titkosító kulcsot bárki generálhat és telepíthet a honlapjára, ami technikailag biztosítja is a megfelelő szintű titkosítást, azonban az ilyen nem hiteles forrásból származó, u.n. self-signed, azaz önkezűleg aláírt SSL tanúsítványok a legtöbb felhasználóban nem keltenek elég bizalmat, az elterjedt böngészőprogramok kiemelten figyelmeztetik a felhasználókat, hogy az SSL tanúsítvány érvénytelen, a kibocsátója nem ismert, nem megbízható.

A felhasználók egyre nagyobb része érzi úgy, hogy egy titkosítás nélküli oldalon nincsenek biztonságban a személyes adataik és inkább olyan szolgáltatót/kereskedőt választ, ahol megfelelő biztonsággal kezelik adatait. A nem hitelesített, self-signed SSL tanúsítványok hatására felugró biztonsági figyelmeztetésekkel pedig a felhasználók többsége nem tud mit kezdeni és szintén veszélyforrásként értékeli, ezért máshová, hitelesített szolgáltatóhoz/kereskedőhöz pártol.

Egy, az internetet értékesítési csatornának tekintő honlap-üzemeltető nem engedheti meg magának, hogy ne használjon hiteles SSL tanúsítványt, sőt ma már a honlapokon lévő Facebook alkalmazásoktól is elvárt, hogy HTTPS protokollon, hiteles tanúsítvánnyal fussanak.

Ha Önnek szüksége van SSL tanúsítványra, akkor kérjük olvassa végig ezt az oldalt, válassza ki, hogy milyen tanúsítványt szeretne, és utána alul a regisztrációnál rendelje meg.

Hitelesítési szintek

Az SSL tanúsítványok 3 csoportba sorolhatók az érvényesítési eljárás során végzett ellenőrzés, az igénylővel szemben támasztott azonosítási követelmények szerint.

Domain ellenőrzés

Az alap DV (domain validation) SSL annyit igazol, hogy a böngésző címsorában megjelenő domainnév mögött valóban a hozzá tartozó weboldal található és már ez a tanúsítvány is biztosítja a titkosított kommunikációt.
A legegyszerűbb és ezért leggyorsabb és legolcsóbb hitelesítési folyamat. A tanúsítvány kibocsátó úgy ellenőrzi azt, hogy az igénylő és a használni kívánt domain regisztrálója megegyezik-e, hogy a domainhez kapcsolódó egyik címre küld egy email-t, és az ebben található kód a visszaigazolás. Jellemzően nem több 1 óránál az igénylés és a hiteles SSL tanúsítvány megérkezése közt eltelt idő.
(Fontos: Bár szinte minden esetben rendkívül rövid idő alatt lezajlik a hitelesítési folyamat, azonban ha a hitelesítési eljárás eredménytelen vagy a rendszer esetlegesen visszaélésre utaló tevékenységet gyanít, a megrendelés manuális vizsgálaton is keresztülmehet. Mindezek mellett időnként egyes megrendelések véletlenszerűen kézi ellenőrzés alá kerülhetnek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a folyamat ilyen esetben a kibocsátónál hosszabb időt is igénybe vehet.)
Az ellenőrzés alacsony szintje miatt az ilyen tanúsítvány elsősorban kisértékű tranzakciókat bonyolító oldalak biztosítására ideális, valamint olyan esetekben, amikor fontos a titkosítás, de pénzügyi adatok nem vesznek részt a kommunikációban, mint pl. webmail felület, regisztrációs űrlapok, adminisztrációs felületek esetében.
Ezt a tanúsítványt a böngésző címsorában lévő zöld lakat jelzi.

Vállalati ellenőrzés

Az OV (organization validation) SSL-tanúsítvány egy bejegyzett szervezethez is köti az adott domainnel azonosított szolgáltatást. A tanúsítványt kiállító bizalmi szolgáltató ilyenkor ellenőrzi a cég, egyesület vagy más jogi személy létezését és a domain feletti használati jogosultságát, valamint a tanúsítványban feltünteti a szervezet nevét.
A domain jogos használatán kívül az igénylő céges adatait is ellenőrzi a kibocsátó, csak a céges papírok ellenőrzése után kerülhet kibocsátásra a tanúsítvány. A tanúsítvány a domainen kívül a cég adatait is hitelesen tartalmazza, így a felhasználók lekérdezhetik, hogy ki áll egy honlap mögött, amivel növelhető a weboldal irányába tanúsított bizalom. A hitelesítési folyamat a céges adatok alapos ellenőrzése miatt általában 2-3 munkanapot vesz igénybe.
Az ellenőrzés magas szintje, a hitelesített vállalati adatok miatt az ilyen tanúsítványok kiválóan alkalmasak nagyforgalmú, magas tranzakciószámú és -értékű webszerverek biztosítására.
Ezt a tanúsítványt a böngésző címsorában lévő zöld lakat és a melléírt cégnév jelzi.

Kiterjesztett ellenőrzés

Az EV (extended validation) SSL-tanúsítványok kiállításához magasabb szintű ellenőrzések kapcsolódnak, ezért az ilyen oldalak címsorát a böngészők zöld színben tüntetik fel.
A legmagasabb szintű hitelesítés, nagyon szigorú az ellenőrzés folyamata, a cég azonosításán túl egy ott dolgozó kapcsolattartó hitelesítése is része a folyamatnak. Csak az EV tanúsítványokkal érhető el a modern böngészőprogramokban a zöld böngészősáv, mely a maximális biztonság jele. A hitelesítési folyamat 21 napot is igénybe vehet.
A legmagasabb szintű hitelesítés azoknak jó választás, akik a lehető legmagasabb szintű biztonságot és biztonság-érzetet kívánják nyújtani felhasználóiknak, így a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók, forgalmas webáruházak, önkormányzatok és egyéb állami szervezetek számára ez az ajánlott megoldás.

Minősített weboldal-hitelesítő tanúsítvány (még nem elérhető)

Az új egységes európai szabályozás által bevezetett, jogilag is elismert minősített weboldal-hitelesítő tanúsítvány képviseli a legmagasabb szintet. A jövő évi piaci megjelenését követően ezt lesz érdemes választani minden olyan európai cégnek, amely komoly internetes jelenléttel bír.

Egyéb jellemzők

Az SSL tanúsítványoknak a fentieken kívül több megkülönböztető tulajdonsága van még, összegyűjtöttük az eddig nem említett, de fontos fogalmakat, hogy megkönnyítsük a felelős választást.

Bizalmi Pecsét – A megbízható oldalak védjegye

Mindegyik tanúsító szervezet az SSL tanúsítványai mellé térítésmentesen ad egy, a honlapra kihelyezhető, bizalmi pecsétet (trusted site seal), ami a felhasználók számára szintén a biztonság védjegye. Az egyes tanúsítványok mellé különböző típusú logó jár.
A statikus pecsét egy kis kép, melyen az oldalt biztosító tanúsítvány-kibocsátó neve és logója látható.
A dinamikus pecsét egy, az SSL tanúsítványra vonatkozó érvényes adatokat közvetlenül a tanúsító adatbázisából lekérdezhetővé tevő megoldás. A logó rákattintás után pontos információt ad a felhasználóknak a biztonság szintjéről, a honlap üzemeltetőjéről és a tanúsítvány érvényességi idejéről.

Wildcard SSL

Egy SSL tanúsítvány alapértelmezésben 1 teljes domain név (FQDN) hitelesítésére alkalmas (pl. www.ezit.hu vagy mail.postmaster.hu). Tehát ha van egy SSL tanúsítványunk a www.ezit.hu domainre vonatkozóan, az nem érvényes a client.ezit.hu címen, csak pontosan azon az egy aldomainen, amire kiállította a hitelesítő.
A wildcard SSL tanúsítvány egy teljes domain tartomány minden aldomainjét hitelesíteni tudja, azaz wildcard tanúsítvány használata esetén a tanúsítvány minden aldomainen működni és hitelesíteni fog (pl. *.ezit.hu). Ha sok aldomain hitelesítésére van szükség, a wildcard tanúsítvány használata jelentős megtakarítást jelent ahhoz képest, hogy egyesével minden aldomaint külön tanúsítvány hitelesít.

UC/SAN – Subject Alternative Name

A Wildcard tanúsítványok mellett a SAN-képes tanúsítványok jelentik a másik lehetőséget, ha egyetlen tanúsítvánnyal több nevet is szeretenénk hitelesíteni. A különbség, hogy a fő domain névhez tartozó aldomainek mellett ezekkel helyi címeket (pl. EXCHANGE) is hitelesíteni lehet, így ezek a tanúsítványok alkalmasak pl. Microsoft Exchange 2007 és 2010 szerverek hitelesítésére.

SGC – Server-Gated Cryptography

A napjainkban elterjed SSL titkosítás 128 vagy 256 biten történik, azonban a régi böngészők még nem ismerik az ilyen hosszú kulcsokat, csak a 40 vagy 56 bitest. SGC nélkül egy ilyen régi böngésző veszélynek van kitéve, mert napjaink számítógépeinek számítási kapacitásával egy 40 vagy 56 bites titkosítást belátható időn belül fel lehet törni.
Az SGC ezeknek a régi böngészőknek is maximális, 128 vagy 256 bites szintű védelmet biztosít az SSL Step-Up megoldással, így a régi böngészők felhasználói is ugyanazt a biztonságot kaphatják, mint a legújabb böngészőprogramok használói.

Áraink már 250 Ft / hónaptól

Domain Ellenőrzésű SSL tanúsítvány / 3 év
8.990 Ft
Multi Domain SSL tanúsítvány / év
15.990 Ft
Wildcard SSL tanúsítvány / év
24.990 Ft
Kiterjesztett Ellenőrzésű SSL tanúsítvány / év
31.990 Ft

Áraink tájékoztató jellegű árak, és a devizaárfolyamok függvényében változhatnak.

Számlázás módja

1 évet előre számlázunk, díjbekérő alapján kérjük utaljon, az összeg beérkezése után elektronikus számlát küldünk és aktiváljuk a szolgáltatást.


Gyorsinfó
 • internet 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • feltöltőkártyás voip telefon hűségnyilatkozat nélkül: legalább féléves feltöltéssel áfamentes számlával
 • mobil hang: mindhárom szolgáltatótól 40 féle csomag, féláron
 • mobil adat hűségnyilatkozat nélkül: vezetékes internet sebességgel és árral, legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • tévé 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • bármilyen csomag ajánlat legalább 2 szolgáltatással már havi fizetéssel is áfamentes számlával
 • elektronikus számlázás és kapcsolattartás
Gyorsrendelés
 • név, cím, e-mail cím, megrendelt szolgáltatás, kiegészítő szolgáltatások tartalommal
 • küldjön egy normál díjas sms-t erre a számra: 06-20-802-2230

Számlázás módja

 • Féléves vagy éves fizetési rendszeresség esetén magánszemélyek és alanyi adómentes üzleti partnereink alanyi adómentességet élveznek (áfa nélkül számlázunk), ez esetben az oldalon feltűntetett árak érvényesek!
 • Ha havi vagy negyedéves fizetést választ, illetve Ön áfa alany üzleti partnerünk, akkor áfával növelt számlát bocsátunk ki, ez esetben az oldalon feltűntetett árak nettó árak.
 • Mobil hang és adatszolgáltatásra ez csak akkor érvényes, ha azt közvetlenül mi számlázzuk Önnek (pl. adatkártya), nem pedig valamelyik mobilszolgáltató.
 • Mikrohullámú internet szolgáltatásunknál tudunk adni alanyi adómentes fizetést havi és negyedéves fizetés mellé is, de csak 2 éves szerződéssel.
 • Cégünknél alapesetben az elektronikus kapcsolattartási és számlázási módot alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy mindent e-mail-en küldünk meg Önnek, és Ön elektronikusan egyenlítik ki a díjbekérőket és a számlákat. Ha Ön számlanyomtatást és postázást vagy az elektronikus fizetési módtól eltérő (pl. sárga csekkes) fizetést szeretne, kérjük jelezze ezt az ügyfélkapuban. Fizetési feltételek.

Ha kérdése van...

... keresse munkatársainkat vagy kérjen visszahívást!

Megrendelés menete

 • A szolgáltatás megrendeléséhez kérjük regisztráljon és /vagy lépjen be az ügyfélkapuba.
 • Ezután kérjük töltse fel a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat: (érvényes) személyi igazolvány mindkét oldalának másolata, kitakarva a fényképet, lakcímkártya első oldalának másolata, illetve cég esetén a fentieken felül még cégbírósági végzés, aláírás minta és készfizető kezességvállalási nyilatkozat másolat.
 • Ha ezekkel készen van, akkor az ügyfélkapu menüiben - vagy kapcsolat / üzenetek menüben - rendelje meg a kívánt szolgáltatást.
 • Díjbekérőt fogunk küldeni e-mail-en, ami alapján kérjük átutalással fizessen, hivatkozva a díjbekérő számára, vagy bankkártyával is fizethet. Az összeg beérkezése után számlát küldünk e-mail-en és aktiváljuk a szolgáltatást.