Spamszűrő

Tájékoztató a szervereinken működő kéretlen levél szűrő pontos működéséről

Az e-mail szolgáltatásunkhoz kapcsolódóan cégünk egyik feladata az, hogy kiszűrjük a nem kívánatos vagy másnéven zaklató e-mail-eket, melyek beengedése a hálózatunkba megkeseríthetné az életüket annak mennyiségével és tartalmával egyaránt.

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk küzdeni a spam áradat ellen, a következő intézkedéseket tettük. Kérjük olvassa el részletesen ezt a leírást ahhoz, hogy pontosan megértse, milyen folyamatokon mennek át a bejövő és kimenő levelei.

Ha a levelezésében valamilyen nem szokványos dologra bukkan, kérjük oldassa el, szükség esetén fordítsa le a visszajövő levél tartalmát, hogy pontosan megtudja, mi lehet az eltérés oka. Visszapattanó e-mail-ek magyarázata (angolul).

Ha a levélben a mi szerverünk írt valamilyen üzenetet, amivel Ön nem ért egyet, akkor kérjük forduljon munkatársainkhoz. Ha a levélben nem a mi szerverünk írt vissza Önnek üzenetet, akkor kérjük keresse meg azt a szolgáltatót, akitől a levél visszajött, mert ebben a kérdésben mi nem fogunk tudni segíteni Önnek.

Bejövő levelek szűrése

Annak érdekében, hogy megtudjuk, kik azok az interneten, akik rendszeresen spam-eket küldenek, és hatékonyan fel tudjunk lépni velük szemben, szerverünkre a SpamAssassin szoftvert telepítettük valamint csatlakoztunk a Spamhaus Project-hez és a Protected Sky Project-hez. Ezek olyan szolgáltatók, akik hatalmas IP cím adatbázissal rendelkeznek a rosszfiúkról. Ha egy olyan számítógép próbál a rendszerünknek e-mail-t küldeni, aki rajta van a feketelistán, attól egyszerűen nem vesszük át a leveleket.

Ha a levél átjutott ezen a vizsgálaton, akkor megvizsgáljuk a tartalmát, tehát mennyire szabványosan épül fel, milyen szavakat tartalmaz, bizonyos tartalmi részek arányát, stb, és ha ez alapján úgy ítéljük meg, hogy spam, akkor módosítjuk a tárgysorát.

Ön minden egyes e-mail fiókjánál beállíthatja, hogy mit szeretne csinálni ezekkel a levelekkel: kukázzuk ki egyből szerver oldalon vagy helyezzük el az Ön postafiókjában és majd Ön eldönti, hogy mit csinál vele a saját levelezőprogramjában. Az utóbbi az alapbeállítás.

A bejövő levelekre darabszám korlátozást nem alkalmazunk.

Kimenő levelek szűrése

Annak érdekében, hogy a rendszerünkből kifelé se menjenek spam-ek, a következőket tesszük.

A kimenő levelek küldése hitelesítést igényel, ahol a felhasználónév az Ön teljes e-mail címe, és a jelszó pedig az e-mail postafiókhoz választott jelszó. Ha nem megfelelő adatokkal, vagy adatok nélkül küldi be a levelet, akkor a rendszerünk nem fogja átvenni.

Kérjük, hogy csak akkor használjon másik szervert a levelei küldéséhez, ha a választott domain mx rekordját arra a szerverre irányíttatta át, mert különben szintén nem fog menni a kimenő levelezése.

Kérjük vigyázzon a jelszavára, mert ha ez kitudódik, vagy túl gyenge jelszót választ, akkor a rosszfiúk az interneten az Ön nevében tudnak levelet küldeni.

Annak érdekében, hogy ezt megakadályozzuk, illetve kiküszöböljük a tömeges kéretlen levelek küldését, a következő időbeli korlátokat állítottuk be:

5 levélküldés / 1 másodperc
10 levélküldés / 1 perc
20 levélküldés / 1 óra
80 levélküldés / 1 nap
300 levélküldés / 1 hét

Ha a fenti szűrők bármelyikét átlépi, nem fog tudni levelet küldeni, hanem egy hibaüzenetet fog visszakapni a fenti leírással. A korlátozást a fenti időszakok lejártával automatikusan feloldjuk.

Összefoglalás

A fenti eljárásunk célja az, hogy megakadályozzuk azt, hogy elöntsön minket a szemét, azaz nem számítógépekkel szeretnénk levelezni, hanem húsvér emberekkel. Aki így cselekszik, az korlátozás nélkül használhatja a rendszerünket.

Ha Ön ennél nagyobb mennyiségben szeretne leveleket kiküldeni, mondjuk céges hírleveleket, kérjük keresse meg munkatársainkat, hogy adhassunk egy egyedi ajánlatot.

Mennyire küldünk mi spam-et?


Tehát nem vagyunk rajta egyetlen nemzetközi spam listán sem.

Szerverünk jelenlegi állapota

Ha le szeretné ellenőrizni, hogy a mi szerverünk nincs spamlistán, akkor nézze meg az MX Toolbox oldalán.

Spam bejelentés és téves spam bejelentés

Ha Ön olyan levelet kapott, amit nem jelöltünk meg kéretlen levélnek, pedig Ön szerint az, akkor
  • hozzon létre egy “Spam” mappát az webes levelező rendszerben, és húzza bele a levelet vagy
  • továbbítsa a levelet erre a címre: spam kukac extramail pont hu vagy
  • használja a spam bejelentő oldalunkat!
Ha olyan levelet kapott, amit megjelöltünk kéretlen levélnek, pedig Ön szerint nem az, akkor
  • hozzon létre egy “Ham” mappát az webes levelező rendszerben, és húzza bele a levelet vagy
  • kérjük továbbítsa a levelet erre a címre: ham kukac extramail pont hu vagy
  • használja a spam bejelentő oldalunkat!