Domain név

Mi az a domain név?

Ha Ön saját név, cégnév, termék vagy szolgáltatás név alatt szeretne megjelenni az interneten, akkor először is egy domain név lefoglalásra (regisztrációra) lesz szüksége (lásd lent). Olyan nevet foglalhat csak le, amelyik még szabad. A domain név egy ún. vagyoni értékű jog, azaz ha Ön lefoglalta, akkor addig használhatja, ameddig fizeti az éves díjat. Ha nem fizeti, akkor automatikusan megszűnik.

Mire jó egy domain név?

Saját végződésű e-mail címeket használhat (vezeteknev.keresztnev@cegnev.hu vagy keresztnev@vezeteknev.hu), illetve saját nevű honlapot üzemeltethet (www.cegnev.hu vagy www.termeknev.hu).

Mi kell még hozzá?

A domain név regisztráció (lefoglalás vagy névfenntartás) csak az első lépés, ezzel csak a használati jogot kapja meg.

 • Ha úgy dönt, hogy a nevet csak lefoglalni szeretné, akkor elég a technikai és adminisztratív fenntartás hozzá (lásd a lenti árlistában).
 • Ha használni is szeretné e-mail-ekhez és weboldalhoz, akkor e-mail cím és/vagy webtárhely szolgáltatás szükséges mögé. Ez utóbbi két szolgáltatás magában foglalja a technikai és adminisztratív fenntartást is.

Regisztrálható domain végződések

Cégünknél összesen féle domain végződést regisztrálhat!

A domain nevek végződései kötöttek, jellemzően valamilyen vállalkozási tevékenységhez vagy országnévhez kapcsolódnak. Először ebből kell választani. Szinte minden végződéssel tudunk domain nevet regisztrálni, felsorolásképpen a leggyakoribbak: .hu .eu .com .net .org .info .biz. Ha Önnek olyan domain végződésre lenne szüksége, ami nincs a listában, akkor kérje munkatársunk egyedi ajánlatát.

Regisztrálható domain nevek

A domain végződés előtti név nem kötött, szinte bármilyen név regisztrálható a következő általános (inkább tiltó) szabályok betartásával:

 • nem lehet sértő, vagy obszcén
 • nem lehet védett név
 • nem lehet zárolt név
 • nem lehet már regisztrált név
 • nem lehet adott karakter számnál rövidebb vagy hosszabb

Használható-e az általam kitalált név?

Ellenőrizze itt:

A lekérdezés kb. fél percet vesz igénybe, tehát a gomb megnyomása után türelmét kérjük.

Áraink

Domain név
1 évre
.com, .net, .eu
3.192 Ft
.hu, .biz
3.420 Ft
.org, .info
3.762 Ft

A domain regisztrációt bekért dokumentumok nélkül végezzük.

Tulajdonosváltás vagy másik regisztrátortól való átkérés esetén plusz egy extra év fizetendő, és kérünk domumentumokat.

Ha nem kér hozzá térhelyet, akkor technikai fenntartási díjat számítunk fel.

További végződések

Részletes domain regisztrációs és névfenntartási árlista

Érvényesség

Jelen feltételek általánosan érvényesek minden domain végződésre. Ezen kívül minden egyes kiterjesztésre külön szabály vonatkozik, amit a regisztrációk koordinálásáért felelős szervezet (továbbiakban: “Nyilvántartó”) határoz meg, amit Igénylő az adott név megrendelésével elfogad.

Választott domain név

Igénylő csak szabad, regisztrációra engedélyezett domain névre adhat be igényt. Ezáltal köteles az Igénylő az adott végződésre vonatkozó hosszúsági, tartalmi és egyéb korlátozásokat betartani. Szabad domain név keresésben az oldal közepén lévő űrlap segíthet. Cégünk nem vállal felelősséget a kereső által visszaadott adat valóságtartalmát illetően.

Szolgáltató nem vállal felelősséget a regisztrációs szabályzat módosításából adódó károkért, domain törlésért, domain felfüggesztésért.

Adatszolgáltatás

Igénylő köteles a regisztrációhoz szükséges összes információt rendelkezésre biztosítani, ami bizonyos esetekben túlléphet az igénylőlapon szereplő információkon.

Igénylő köteles a regisztráció során a valóságnak megfelelő adatokat megadni, különben a domain név törlését kockáztatja.

Bizonyos végződések esetén Nyilvántartó hitelesítő levelet küldhet az Igénylőnek elektronikus vagy papír alapon, amiben a domainnel kapcsolatos további teendőkről tájékoztat. Ezen hitelesítő lépések elmulasztásából fakadó károkért, domain felfüggesztésért, törlésért Szolgáltató nem felelős.

Igénylés részletek

Amennyiben a bejegyzéshez szükséges helyi címet Szolgáltató biztosítja, Szolgáltató nem vonható felelősségre, ha a regisztrációs szervezet az ilyen fajta szolgáltatást betiltja. Átregisztráció esetén az Igénylőnek az átregisztrációs igény elindítása előtt kötelessége a regisztrációs szabályzatnak eleget tevő új kapcsolattartó kijelölése, és az ezzel kapcsolatos esetleges átírási költség megfizetése a Szolgáltatónak.

Igény meghiúsulása

Nem az Igénylő hibájából meghiúsult regisztráció esetén Igénylő kérheti a befizetett díj teljes levásárlását vagy annak visszautalását a banki és könyvelési költségek levonása után.
Igénylő hibájából meghiúsult regisztráció esetén (pl. hiányzó igénylőlap vagy egyéb dokumentum illetve adat) cégünk levonja a regisztrációs szervezet által felszámolt díjakat a befizetett összegből. A maradékot az Igénylő levásárolhatja vagy kérheti annak visszautalását a banki és könyvelési költségek levonása után.
Titkosított igénylés esetén a titkosítást Szolgáltató feloldhatja, ha az Igénylő az adott végződés regisztrációs szabályait vagy a végződéshez tartozó ország törvényeit megsérti.

Domain lejárat

Lejárt, nem meghosszabbított domain esetén Igénylő köteles a DNS szerverekből a domain nevet eltávolíttatni. Ennek elmulasztása bizonyos végződéseknél automatikus meghosszabbítást eredményezhet.

Bizonyos kiterjesztéseknél (pl. .at, .de, .ch) Igénylő felmondott vagy nem meghosszabbított domain esetén idegen nyelvű levelet (akár postai, akár e-mail) kaphat a regisztrációs szervezettől, amiben lehetősége van a domain további meghosszabbítására. Igénylő teljes felelősséggel tartozik ennek a megválaszolásáért. Cégünk nem vonható felelősségre az ebből adódó későbbi nem kért meghosszabbítás miatt, de köteles Igénylő kérésére segíteni Igénylőnek a kapott levél fordításában.

Szolgáltató által regisztrált domainek esetén Szolgáltató a név lejárta előtt 60 nappal kiállítja a számlát 14 napos fizetési határidővel a domain további egy (bizonyos végződések esetén két) éves fenntartására.
Szolgáltató automatizált regisztrációs rendszerében bejegyzett nevek esetén Szolgáltató nem küld külön számlát a meghosszabbításról. Igénylő felelőssége, hogy a domain név meghosszabbításához szükséges egyenleg elérhető legyen fiókjában és a nevet időben (lejárat előtti 45. napig) meghosszabbítsa a megfelelő gombra kattintva.

Szolgáltató lejárat előtt bizonyos időközönként értesítést küld Igénylőnek (60, 35, 10 és lejárat napján), amiben felhívja figyelmét fizetési kötelezettségére. Szolgáltató garantálja, hogy amennyiben a fenntartási díj időben (a számla fizetési határideje előtt vagy az automatizált rendszerben kezelt domainek esetén a megjelölt törlési dátum előtt) kifizetésre kerül, a domain név meghosszabbítódik.

Általános rendelkezések

Elállási jog

Előfizető Szolgáltató által nyújtott szolgáltatás díjának pénzügyi rendezésével a szolgáltatás teljesítését igényli Szolgáltatótól, ezáltal Előfizető az őt 14 napig megillető elállási és felmondási jogáról lemond.

Támogatás

Szolgáltatásainkhoz csak az alapvető üzemeltetési támogatást nyújtjuk, ügyfél végberendezésében történő beállítási, programozási feladatoknál, illetve egyéb nem közvetlenül a szolgáltatás működőképességét biztosító tevékenység esetén a munka típusától függően óradíjat számolunk fel. Az óradíj minden megkezdett munkaóra esetén felszámolásra kerül. A kiszállási díj külön fizetendő.

Részletes szabályzat

Részletes domain regisztrációs szabályzat


Gyorsinfó
 • internet 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • feltöltőkártyás voip telefon hűségnyilatkozat nélkül: legalább féléves feltöltéssel áfamentes számlával
 • mobil hang: mindhárom szolgáltatótól 40 féle csomag, féláron
 • mobil adat hűségnyilatkozat nélkül: vezetékes internet sebességgel és árral, legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • tévé 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • bármilyen csomag ajánlat legalább 2 szolgáltatással már havi fizetéssel is áfamentes számlával
 • elektronikus számlázás és kapcsolattartás
Gyorsrendelés
 • név, cím, e-mail cím, megrendelt szolgáltatás, kiegészítő szolgáltatások tartalommal
 • küldjön egy normál díjas sms-t erre a számra: 06-20-802-2230

Számlázás módja

 • Féléves vagy éves fizetési rendszeresség esetén magánszemélyek és alanyi adómentes üzleti partnereink alanyi adómentességet élveznek (áfa nélkül számlázunk), ez esetben az oldalon feltűntetett árak érvényesek!
 • Ha havi vagy negyedéves fizetést választ, illetve Ön áfa alany üzleti partnerünk, akkor áfával növelt számlát bocsátunk ki, ez esetben az oldalon feltűntetett árak nettó árak.
 • Mobil hang és adatszolgáltatásra ez csak akkor érvényes, ha azt közvetlenül mi számlázzuk Önnek (pl. adatkártya), nem pedig valamelyik mobilszolgáltató.
 • Mikrohullámú internet szolgáltatásunknál tudunk adni alanyi adómentes fizetést havi és negyedéves fizetés mellé is, de csak 2 éves szerződéssel.
 • Cégünknél alapesetben az elektronikus kapcsolattartási és számlázási módot alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy mindent e-mail-en küldünk meg Önnek, és Ön elektronikusan egyenlítik ki a díjbekérőket és a számlákat. Ha Ön számlanyomtatást és postázást vagy az elektronikus fizetési módtól eltérő (pl. sárga csekkes) fizetést szeretne, kérjük jelezze ezt az ügyfélkapuban. Fizetési feltételek.

Ha kérdése van...

... keresse munkatársainkat vagy kérjen visszahívást!

Megrendelés menete

 • A szolgáltatás megrendeléséhez kérjük regisztráljon és /vagy lépjen be az ügyfélkapuba.
 • Ezután kérjük töltse fel a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat: (érvényes) személyi igazolvány mindkét oldalának másolata, kitakarva a fényképet, lakcímkártya első oldalának másolata, illetve cég esetén a fentieken felül még cégbírósági végzés, aláírás minta és készfizető kezességvállalási nyilatkozat másolat.
 • Ha ezekkel készen van, akkor az ügyfélkapu menüiben - vagy kapcsolat / üzenetek menüben - rendelje meg a kívánt szolgáltatást.
 • Díjbekérőt fogunk küldeni e-mail-en, ami alapján kérjük átutalással fizessen, hivatkozva a díjbekérő számára, vagy bankkártyával is fizethet. Az összeg beérkezése után számlát küldünk e-mail-en és aktiváljuk a szolgáltatást.