Vpn

Mi az a VPN?

A VPN mozaikszó a Virtual Private Network szavakból áll össze, és magyarra fordítva annyit tesz, hogy Virtuális Magán Hálózat. Korábban főleg cégek használták arra, hogy a dolgozók akkor is elérjék a céges, belsős hálózatot és erőforrásokat, amikor otthon vannak. Fontos tisztázni, hogy a VPN nem egy internetelérés, tehát használatához szükséges egy meglévő élő, működő internetkapcsolat, ami akár mobil is lehet. A VPN erre a hálózatra ül rá. Ha csatlakozunk a VPN-hez, internetforgalmunk már nem a normális hálózaton folyik, hanem a VPN által létrehozott csatornán. Legtöbb esetben maga a VPN kapcsolat is titkosított, így a rajta folytatott adatcserét nem lehet lehallgatni.

A legismertebb VPN technológiák a Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), az IP Security (IPsec) és a Layer 2 Transport Protocol (L2TP). Ez utóbbi kettőt általában együtt használják, mivel a L2TP nem nyújt biztonságos kapcsolatot. A PPTP egy másik szabvány, amit sokkal egyszerűbb beállítani, mint az IPsec-et, cserébe viszont könnyebben törhető fel, ha a felhasználó gyenge (túl egyszerű) jelszót használ.

Az általunk vázolt helyzetben a feladat természetesen nem az, hogy a “hálózat” többi gépeit és erőforrásait is elérjük, hanem hogy látszólagos módosítás nélkül anonim módon tudjuk használni a világhálót.

Ennek a menete a következő

Számítógépünk, miután kiépítette a normális internetelérést, elküldi a VPN szerverre a felhasználó nevünket és jelszavunkat. A VPN szerver ellenőrzi az adatokat, és ha minden jó, akkor visszatér a beállítási adatokkal. A számítógépünk a kapott adatokat feldolgozza, aminek során kiépül az állandó kapcsolat a VPN szerver felé. Ennek következménye, hogy gépünk új IP címet kap.

A VPN szerver elrejti eredeti címünket

Ezek után, ha meglátogatunk egy weboldalt, az már nem normális, internet szolgáltatónk által kiosztott hostot és IP címet látja, hanem a VPN-eset. És ez minden protokollra igaz, amit használunk. Fontos megjegyezni, hogy a sávszélességünk csak csökkenhet VPN használat közben, növekedni nem fog. Tehát hiába veszünk a mobil internet mellé 100 megabites VPN-t, attól még ugyanúgy, a mobil internet sebességével fogunk tudni internetezni. Szintén nem megoldás a VPN a túlforgalmazás ellen, hiszen a mérhető adatcsomagok mérete ugyanúgy megvan ekkor is.

Mivel a számítógépünk csak a VPN szerver felé forgalmaz, természetesen az esetleg minket sújtó weboldal korlátozások is kikerülhetőek – web proxy használata nélkül is. Egyúttal a szolgáltatók által alkalmazott “csomag-priorizálást” is elfelejthetjük, hiszen a titkosított csatorna ettől is megóv bennünket – amíg nem ér el olyan mértéket, hogy az internet szolgáltatók fellépjenek ellene.

Gyors összefoglaló

Ezzel a megoldással meg tudod rendelni a világ összes termékét és szolgáltatását anélkül, hogy odautaznál az adott országba.

A megoldás a problémára a VPN, azaz a virtuális magánhálózat (Virtual Private Network). Ezt igazából arra találták ki, hogy távolról biztonságosan csatlakozhass a céges hálózathoz.

Nyilvános internet kapcsolat használata esetén (szabadon elérhető wifi hálózatok) nem ajánlott még a levelezésedet sem megnézni, mert ellophatják az adataidat. Ez ellen is véd a VPN, illetve tulajdonképpen erre lett kitalálva.

Amikor csatlakozol az internetre, kapsz egy úgynevezett IP-címet, ez alapján azonosítanak be. Ebből a címből (ami egy számsor) azonban az is kiderül, földrajzilag hol léptél fel a netre.

A piacon ez a legjobb VPN szolgáltatás. A háttérben jelenleg 464 VPN szerver található, 114 helyszínen 61 országban, összesen 56.061 IP-címet használhatsz, OpenVPN, L2TP és PPTP protokollok. Nincs sávszélesség korlátozás, gyors és rugalmas az ügyfélszolgálat, az IP-címedet a beállított időközönként változtatja.

VPN csomagok és havidíjak

 
Időszak Havidíj Időszaki díj
1 hónap 3.690 Ft 3.690 Ft
6 hónap 2.690 Ft 16.140 Ft
12 hónap 2.090 Ft 25.080 Ft

Gyorsinfó
 • internet 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • feltöltőkártyás voip telefon hűségnyilatkozat nélkül: legalább féléves feltöltéssel áfamentes számlával
 • mobil hang: mindhárom szolgáltatótól 40 féle csomag, féláron
 • mobil adat hűségnyilatkozat nélkül: vezetékes internet sebességgel és árral, legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • tévé 2 éves szerződéssel: legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával
 • bármilyen csomag ajánlat legalább 2 szolgáltatással már havi fizetéssel is áfamentes számlával
 • elektronikus számlázás és kapcsolattartás
Gyorsrendelés
 • név, cím, e-mail cím, megrendelt szolgáltatás, kiegészítő szolgáltatások tartalommal
 • küldjön egy normál díjas sms-t erre a számra: 06-20-802-2230

Számlázás módja

 • Féléves vagy éves fizetési rendszeresség esetén magánszemélyek és alanyi adómentes üzleti partnereink alanyi adómentességet élveznek (áfa nélkül számlázunk), ez esetben az oldalon feltűntetett árak érvényesek!
 • Ha havi vagy negyedéves fizetést választ, illetve Ön áfa alany üzleti partnerünk, akkor áfával növelt számlát bocsátunk ki, ez esetben az oldalon feltűntetett árak nettó árak.
 • Mobil hang és adatszolgáltatásra ez csak akkor érvényes, ha azt közvetlenül mi számlázzuk Önnek (pl. adatkártya), nem pedig valamelyik mobilszolgáltató.
 • Mikrohullámú internet szolgáltatásunknál tudunk adni alanyi adómentes fizetést havi és negyedéves fizetés mellé is, de csak 2 éves szerződéssel.
 • Cégünknél alapesetben az elektronikus kapcsolattartási és számlázási módot alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy mindent e-mail-en küldünk meg Önnek, és Ön elektronikusan egyenlítik ki a díjbekérőket és a számlákat. Ha Ön számlanyomtatást és postázást vagy az elektronikus fizetési módtól eltérő (pl. sárga csekkes) fizetést szeretne, kérjük jelezze ezt az ügyfélkapuban. Fizetési feltételek.

Ha kérdése van...

... keresse munkatársainkat vagy kérjen visszahívást!

Megrendelés menete

 • A szolgáltatás megrendeléséhez kérjük regisztráljon és /vagy lépjen be az ügyfélkapuba.
 • Ezután kérjük töltse fel a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat: (érvényes) személyi igazolvány mindkét oldalának másolata, kitakarva a fényképet, lakcímkártya első oldalának másolata, illetve cég esetén a fentieken felül még cégbírósági végzés, aláírás minta és készfizető kezességvállalási nyilatkozat másolat.
 • Ha ezekkel készen van, akkor az ügyfélkapu menüiben - vagy kapcsolat / üzenetek menüben - rendelje meg a kívánt szolgáltatást.
 • Díjbekérőt fogunk küldeni e-mail-en, ami alapján kérjük átutalással fizessen, hivatkozva a díjbekérő számára, vagy bankkártyával is fizethet. Az összeg beérkezése után számlát küldünk e-mail-en és aktiváljuk a szolgáltatást.