Szünetmentesítés a bázisállomásainkon

Azt vettük észre, hogy a rezsicsökkentés hatása elérte az elektronos energia szolgáltató cégeket is, aminek azt lett az eredménye, hogy a bázisállomásainkat energiával ellátó rendszerek megbízhatósága jelentősen lecsökkent és a hibák felmerülése utáni javítási idő jelentősen meghosszabbodott. A budapesti és a vidéki hálózatunkon más szolgáltatótól kapjuk az áramellátást, és a két szolgáltató minősége között sajnos igen nagy a különbség. A drasztikusabb a vidéki hálózatunk ellátási problémája, ahol nem ritka akár az egész napos (!), vagy egész hetes (!) napközbeni áramszünet.

Mivel hosszú évek alatt sem sikerült egyik szolgáltatónál sem egy olyan hírlevél listára feliratkoznunk, ahol értesítést kapnánk legalább a tervezett áramszünetekről, illetve ezek végének tervezett idejéről, ezért a bázisállomásainkon fellépő áramkimaradás minket is pont olyan meglepetésként ér, mint Önt kedves előfizetőnk.

A fenti probléma kiküszöbölésére ipari szünetmentes áramforrásokkal láttuk el a vidéki bázisállomásainkat. Úgy gondoljuk, hogy ez a lépés első körben elég lesz, a budapesti bázisainkon jellemzően nem fordul elő ilyen (hosszan tartó) probléma.

A jelenlegi megoldásainkkal a szünetmentesítést kb. 6-8 órára tudjuk megoldani. A tervek szerint az a problémák nagy részét lefedi. Szeretnénk felhívni a figyelmét azonban két további dologra.

A bázisállomásaink szünetmentesítése nem jelenti azt, hogy az Önnél elhelyezett végponti berendezés is automatikusan szünetmentes lett. Ha Ön azt szeretné, hogy ez is megoldott legyen, és Ön akkor is tudjon internetezni, amikor áramszünet van, akkor Önnek is be kell szereznie otthonra vagy az irodába szünetmentes tápegységet, esetleg többet is.

Ezeknek az eszközöknek a használata szerencsére semmilyen technikai felkszülést nem igényel, így bátran vásárolhat Ön is egyet a kedvenc márkájából a webáruházunkban. Amennyiben jelzi nekünk igényét, munkatársaink szívesen adnak ajánlatot Önnek, helyszínre szállítják és beüzemelik azt Önnek. Internet szolgáltatásunk mellé bérelheti is kedvező árért.

A másik észrevételünk, hogy az áramszolgáltatók hálózatában sokszor tapasztalható nagyon rövid ideig (0,1 – 0,5 másodperc) tartó áramkimaradás, ami az Önnél elhelyezett eszközünk tápegység (és ezáltal az egész eszköz) illetve az internet szolgáltatás megállását okozhatja. A probléma az eszköz újraindításával megoldódik. Ha ez Önnél is bosszantóan sokszor előfordul, és az eszköz újraindításával a probléma megoldódik, szintén javasoljuk egy szünetmentes tápegység beszerzését.

Kapcsolatfelvétel munkatársainkkal