Magyarország dobogós helyen végzett a 4G sebesség versenyben

A novemberi statisztikák alapján Magyarországé a harmadik leggyorsabb LTE-hálózat.

Melyik országban a leggyorsabb az LTE-hálózat a világon? Hol a legjobb a lefedettség? Manapság ezek egyre fontosabb kérdések, elvégre sok időt töltünk az okostelefonunkkal. Az OpenSignal elérhetővé tette a novemberi statisztikáit.

Ezek alapján nem túl meglepő módon a világon Dél-Koreában és Japánban a legjobb a 4G-s lefedettség: 95,7 és 92 százalékos. A százalékos arány Magyarországon is igen kedvező, hazánk a 12. helyen áll lefedettség tekintetében.

4gverseny

A lefedettség egyébként nem a földrajzi értelemben vett lefedettséget jelenti, hanem azt, hogy az esetek hány százalékában találnak LTE-jelet a felhasználók. Így az is kiderül, hogy beltérben használható-e a hálózat, de a módszer hátránya, hogy nem veszi figyelembe a földrajzi kiterjedést.

Még érdekesebb azonban a sebesség kérdése. Az adatok alapján Szingapúr és Dél-Korea vezetnek 45,9 és 45,8 Mbps-mal. Azonban a harmadik helyen Magyarország áll, 40,6 Mbps-os sebességekkel. Románia és Bulgária a negyedik és a hatodik helyen van, míg Amerika terhelt hálózatain az érték csak 13 Mbps (ezzel Iránnal és Venezuelával került egy csoportba).

A cikk eredetileg a Terminálon jelent meg.