Karrier

Az Extranet Kft. 2002-ben alakult egy néhányfős vállalkozásként. Belső munkatársaink száma azóta sem nagyon bővült, azonban külső munkatársaink száma megnövekedett. Minden cég életében eljön az az időpont, amikor bővíteni kell a létszámot, és ez nálunk most érkezett el.

A cégünk új fejlődési fázisba lépett, mert az informatatikai és a távközlési szektoron belül már nem csak számítógépekkel és alkatrészekkel, valamint internet szolgáltatással foglalkozunk, hanem a szektor teljes palettáját lefedjük a weblap készítéstől a mobil szolgáltatásig.

Eddig az internet szolgáltatási területünk korlátozott volt, mert csak ott tudtunk szolgáltatni, ahol már a bázisállomásainkat kiépítettük, most viszont az összes többi szolgáltatásunkkal országosan el tudunk indulni.

A kilátásaink így olyan nagyon lettek, hogy a teljes rendszer kezeléséhez a csapatunkat meg kell növelnünk.

A beszállítóink a hosszú évek alatt állandósultak, akik pontos munkavégzésükkel és kedvező áraikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy cégünk versenyképes piaci árat adhasson vevőinek.

Saját fejlesztésű adminisztrációs rendszerünk hozzájárul ahhoz, hogy nyomon kövessük a piaci eseményeket és így vevőinknek mindig a legfrissebb újdonságokat kínáljuk, munkatársaink pedig pontosan láthassák elvégzett munkájuk értékét.

Az informatikai és a távközlési szektorban jellemzően a nagy cégek vetették meg a lábukat, azonban vezetőink álláspontja szerint meg kell tartnunk piaci rugalmasságunkat és gyors reagálásunkat, így szervezetünk kisvállalkozás méretű, és több külső munkatárssal dolgozunk.

A piacon rajtunk kívül nem nagyon vannak olyan kisebb cégek, aki termék és szolgáltatás kínálatukkal felveszik a versenyt a multikkal. Előnyünket az adja, hogy sokkal közelebb vagyunk az ügyfelekhez, mint a nagyok, így pontosabban ki tudjuk az igényeiket szolgálni.

Az a víziónk, hogyha egy üzleti partnerünknek bármilyen informatikai vagy távközlési problémája van, akkor arra találjon nálunk megoldást.

Csapatunk bővítéséhez jelenleg értékesítő munkatársakat keresünk.

Mivel több kollégát is keresünk, ezért a munka végezhető részmunkaidőben is, így akár kisgyerkes szülőknek is ideális lehet.

Olyan munkatársat keresünk, aki szeret emberekkel találkozni, kideríteni, hogy miben tud segíteni a termékeinkkel és a szolgáltatásainkkal a vevőinkek, és megoldani a problémájukat.

Munkatársaink home office rendszerben önállóan dolgoznak, saját időbeosztással, így ha odafigyelnek a munkavégzés hatékonyságára, akkor jól össze tudják illeszteni a családi életükkel.

A munka elvégzéséhez a szakmai és az értékesítési tapasztalat is előny, de ezek a képességek belső képzéseinken megtanulhatók vagy kijavíthatók.

Vevőink jellemzően magánszemélyek vagy kis- és középvállalkozók, tehát az ő igényeiket, illetve az ő beszerzési folyamataikat kell gyorsan megismerni.

Munkatársunk feladata a teljes pr, marketing és értékesítési folymat végigvitele, tehát a tárgyalások és a folyamatok dokumentálása kulcsfontosságú.

Az új kolléga elsődleges feladata az új vevők szerzése, illetve a velük való kapcsolattartás további termékek és szolgáltatások értékesítése céljából.

Értékesítési csapatunk vezetésére belső embert szeretnénk majd kinevezni, akit a jól teljesítő kollégák közül fogunk kiválasztani.

Munkatárs-jelöltjeinknek pályázatuk beadásához legalább érettségivel kell rendelkezniük. Felsőfokú képzettség, műszaki végzettség vagy angol nyelvtudás előnyt jelent.

Jelöltjeink a pályázatukat úgy adhatják be, hogy a honlapunkon az ügyfélkapuba regisztrálódnak, és utána a kapcsolat / üzenet írás menüben feltöltik önéletrajzukat. A feltöltés után az elbírálás akár két hetet is igénybe vehet.

Várjuk jelentkezését!